Bellen

+31 (0) 85 401 9051

Mailen

info@installgroup.nl

Diensten

Kom meer te weten wat wij voor u kunnen betekenen.  

Ons Vakgebied
Werktuigbouwkundige Installaties

Installatietechniek W omvat alle installaties die te maken hebben met de watervoorziening en -afvoer, en verwarmingssystemen in een gebouw. Dit omvat onder andere:

Waterleidingen

Sanitaire installaties

Verwarmings-systemen

Koelsystemen

Airconditioning

Ventilaystemen

De installatietechniek W is van cruciaal belang voor een gebouw om te zorgen voor een gezonde en comfortabele omgeving voor de gebruikers. Een goed ontworpen en uitgevoerde installatie kan bijdragen aan een hogere energie-efficiëntie, lagere operationele kosten en een betere duurzaamheid van het gebouw.

Ontwerp en engineering

Als InstallGroup hebben we ruime ervaring in het ontwerp en de engineering van werktuigbouwkundige installaties (W-installaties) voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

Verwarmingssystemen

Centrale verwarming, vloerverwarming, luchtverwarming, radiatoren etc.

Koelsystemen

Airconditioning, koelinstallaties, koudwatersystemen etc.

Ventilatie installaties

Natuurlijke en mechanische ventilatie, luchtbehandelingssystemen etc.

InstallGroup beschikt over de nodige kennis en expertise om een efficiënte en effectieve W-installatie te ontwerpen en engineeren, die voldoet aan de vereisten en wensen van de klant en aan de geldende wet- en regelgevingen. We maken hierbij gebruik van moderne ontwerp- en engineeringssoftware om de installatie in 3D te modelleren, waarmee wij de installatie kunnen optimaliseren en het ontwerp kunnen verfijnen.

We houden bij het ontwerp en engineering van W-installaties rekening met factoren als duurzaamheid, energie-efficiëntie, onderhoudsgemak, en veiligheid. Hierdoor kunnen we installaties ontwerpen die niet alleen optimaal functioneren, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan de gezondheid en het comfort van de gebruikers van het gebouw.

Sanitaire installaties

water- en afvoersystemen, badkamers, toiletten etc.

Brandbeveiligingssystemen

Sprinklersystemen, brandmeldinstallaties, rookmelders etc.

Type projecten

Bij het ontwerpen van HVAC installaties gaat InstallGroup eerst kijken naar de specifieke behoeften en wensen van het gebouw en de gebruikers. Vervolgens wordt er gekeken naar de mogelijkheden om aan deze behoeften te voldoen op een energiezuinige en duurzame manier. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van warmtepompen, zonnecollectoren, hoogrendementsketels en ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

InstallGroup is gespecialiseerd in het gebruik van Building Information Modeling (BIM) bij het ontwerpen van HVAC installaties. BIM is een digitale 3D-modelleertechniek waarmee het mogelijk is om het ontwerp van de installatie te visualiseren en te optimaliseren voordat deze daadwerkelijk gebouwd wordt. Dit leidt tot een snellere en efficiëntere bouw, minder faalkosten en een beter eindresultaat.

Onze werkwijze

Wie zijn Wij?

InstallGroup Is een onafhankelijk technisch bureau die zich al meer dan 30 jaar bezig is in de installatietechniek.

We zijn een klein bedrijf gevestigd in Sneek die zich dagelijks bezig houden met Autocad/ Stabicad tekenwerk en Revit Modelleer werkzaamheden.

Door geheel Nederland werken wij voor verschillende Installateurs Luchtkanalen leveranciers.

2023 © Webdesign by On Detail